Skip to main content

Ervaringen van hondeneigenaren

 

Wij vinden het fijn om te lezen wat hondeneigenaren van onze wijze van begeleiding vinden een een aantal heeft dit voor ons op papier gezet of een revieuw geplaats
op onze GOOGLE MIJN BEDRIJF platform
Een selectie de meest recente dat bovenaan.

 

Anneke
heeft ons goed geholpen met onze hond Ace uit Portugal.. De tekst en uitleg die ik gekregen zorgt ervoor dat ik beter begrijp wat en waarom hij bepaald gedrag laat zien, maar ook hoe we gedragsproblemen in de toekomst kunnen voorkomen.
Heel blij met het advies geweest!

Groetjes Jessica Houwing en Ace. Ace uit Portugal

 Hallo Anneke

We hadden je al heel erg bedankt voor je begeleiding van Pepper en Jan bij het goede doormaken van de revalidatietijd.
Nu wilden we je daarom ook graag nog even laten weten dat Pepper haar laatste bezoek aan het medisch centrum in Amsterdag heeft gehad en de arts die haar opereerde was heel tevreden over hoe zij loopt en hoe het haar over het algemeen vergaat ("wat ben je toch een blij ei", zegt de arts tegen haar). Hij heeft Jan dan ook expliciet gecomplimenteerd met hoe alles is verlopen en het resultaat. Jan heeft op zijn beurt verteld over jouw afviezen (in de rustkamer in plaats van de bench, rustig wandelen en veel snuffelen voor optimale ontspanning en dus goede genezing). En erbij gezegd dat ze mensen dus niet zomaar moeten opdragen dat de hond 8 weken in de bench moet.
Inmiddels maken ze samen weer een paar keer per dag hun rondje van een minuut of 20 en zitten bij goed weer als vanouds op een bankje langs de boulevard waar Pep uitbebreid kan snuffelen.

Al met al dus een heel mooi einde van dit - vooral ook voor Jan - spannende proces. Nogmaals heel hartelijk dank voor dat je er hebt kunnen zijn waar het nodig was.Alle goeds gewenst en hartelijke groeten namens ons allemaal!
Margot en Jan uit Zandvoort

Labrador Pepper

 
Heidi
"Puppycursus gevolgd bij Heidi. Wat een rust en geduld straald deze dame uit.
Veel nuttige informatie gekregen, en een hoop geleerd (ook over mijzelf:)
Dank je wel!" 
Anne-Marie en Beer Santpoort

Anneke
heeft ons heel veel inzichten gegeven en de zorgen die we hadden op een heel fijne manier weggenomen. Met veel oog voor de hond geeft ze ruimte en uitleg aan normale gedragingen en laat ze wat de hond "moet van de maatschappij" lekker buiten beschouwing. Het heeft ons echt ontzettend veel geholpen, zelf oefenen maar met handvatten en inzichten zodat we de lastige momenten met een pup en daarna puber konden plaatsen en hem konden helpen. Voor iedereen die op zoek is naar inzichten en graag zijn of haar hond zoveel mogeijk hond wil laten zijn, maar daar wel richting in wil geven en wil leren hoe je gedrag kan begrenzen dan is een paar sessie's met Anneke echt een aanrader.
Groet van Saskia Eleveld en Luca

 Hallo Anneke

hierbij een up date over Tommy na onze verhuizing.
Gaat heel goed!
Hij slaapt lekker in Blokker in de hal (zolang de bijkeuken nog niet klaar is) zonder bench.
Heeft minder "aanvallen" gaat nu ook rustig liggen nadat we uit wandelen zijn geweest. en is ook al 2x ongeveer 1 uur  alleen thuis geweest. Toen we thuis kwamen lag hij te slapen , hij krijgt minder kauwbotten om afgeleid te worden als er visite komt.
Allleen toen  onze dochter en haar vriend langs kwamen ging hij helemaal uit zijn dak!
Bezoek blijft nog lastig voor hem, maar we gaan nog steeds de goede kant op!
Groetjes Bob en Lieke en pootje Tommy uit Blokker
Labradoodle Tommy

 

Wij hebben coaching gehad van Anneke.
Onze pup Rocky had verlatingsangst, en wij wilde handvaten hoe dit in liefde aan te kunnen pakken.
Anneke heeft vanuit een holistische visie ons kunnen leren hoe deze aanpak werkt bij honden. Daar kwamen nog veel meer mooie leermomenten bij.
Het prettigst vond ik dat we filmpjes mochten door sturen, en dat Anneke aan de hand van het geblaf van Rocky ons kon vertellen wat hij bedoelde.
Dit schepte enorm veel vertrouwen en duidelijkheid.
Anneke heeft ons geleerd hoe je vanuit connectie met je hond, vanuit begrenzing en voorspelbaarheid een goede en stabiele band op bouwt wat de basis vormt voor verder.
Zeer waardevol.
Viola de Heij uit Heerhugowaard

Wat een fijne ervaring hebben wij gehad met Anneke en de begeleiding van onze Bordercollie Kyra.
Dank voor je geduld en expertise!
Na eerst ergens een poosje op een trainingsschool met Kyra gezeten te hebben en de diploma's toch de hulp van Anneke ingeschakeld.
Nu drie maanden later zijn wij op een hele andere manier naar het gedrag van Kyra (en onzelf;) gaan leren kijken en gaandeweg zagen wij Kyra veranderen van een onzekere en bange hond naar een hond met zelf initiatief en vertrouwen in haar leefomgeving en wereld.
Dank voor je hulp!
Vriendelijke groet
Jacob Jan uit Heemskerk

Goedemorgen Anneke

 Ik wil je even laten weten dat het heel goed gaat met Milo. Hij groeit dagelijks. Elke dag zie ik kleine veranderingen. We kunnen zelfs langs honden lopen zonder dat hij heel hard gaat blaffen. Hij heeft nog wel iets spanning maar door hem dichtbij me te halen en samen door te lopen hersteld die spanning heel snel. Aan de lijn lopen gaat ook goed hij is ontspannen en maakt contact met ons. Van de week was er opeens een grappige situatie waarin je kan zien dat hij leert. Eenden springen altijd in het water als we langslopen maar deze week lagen er twee een soort van te slapen en die bleven liggen. Milo was even in de war en snapte niet wat er gebeurde. Bouwde even spanning op maar ging zelf zitten en bekkeek de situatie van afstand en liep na een paar minuten door. Ik was zo trots. 
Lieve groet, Annet en Milo uit Haarlem

"Na een aantal prive sessie's" afgenomen te hebben met onze hond uit het buitenland merk ik dat de wandelingen al zo fijn en anders zijn na al de tips wat ik gekregen heb.
Echt super fijn.
Ik ben echt blij jou ontmoet te hebben en dat wij zo een fijne en rustige start met Santos kunnen maken.
Groet Sharon van der Heijde en Santos

Anneke,
ik ben heel blij met Noortje ze begint al een beetje naar mij te luisteren. Heb van jou heel veel informatie gekregen om Noortje te leren begrijpen.
De informatie wat je voor mij op papier hebt gezet lees ik iedere dag nog even door. Ben er heel blij mee. Sommige dingen probeer ik uit te voeren maar blijft soms nog moeilijk.
Ik moet ook leren hoe ik mij tegen Noortje moet gedragen. Ik begrijp dit en samen met Noortje ga ik dit zeker redden.
Heel erg bedankt voor je steun , begrip en hulp!
Bedankt!
Groetjes Ineke Castricum en Noortje

 

"Fijn contact", maar vooral goede adviezen gekregen met betrekking tot gedragsproblemen bij onze twee honden (uit het buitenland).
Anneke neemt ruimt de tijd en ondersteunt de afspraken achteraf met documenten met informatie over de gegeven adviezen.
Vriendelijke groet, Sandra Rozenmeijer Wormerveer"

 

"Hoi Anneke
Wilde je even een berichtje sturen over Bailey.
Na de trainingen aan huis merken we echt een super verschil met hoe Bailey was en hoe hij nu is.
Hij is veel rustiger geworden en heeft nu meer acceptatie gekregen iom hem te corrigeren en rustig naar zijn eigen plekje te gaan.
Ook heeft hij  eigenlijk vanaf het laatste bezoek van jou ook helemaal niets meer gesloopt dus wat een super vooruitgang heeft Bailey behaald.
We genieten nu ook veel meer van elkaar dus dat is superfijn.
Bedankt dat je echt ruim de tijd voor ons genomen hebt!
Groetjes Jannie van Bregonje en Bailey Heemskerk"

"Ik ben Anneke heel dankbaar wat ze voor mij en mijn jonge golden retriever Phoebe heeft betekent. Mijn hondje had veel onrust in der koppie en erge last van vraatzucht en in 1 sessie met Anneke werd duidelijk waar de oorzaak in zat. Iets wat ik zelf nooit had kunnen bedenken. Was in 1 uur al zoveel wijzer en kon al zoveel Phoebe beter begrijpen en meer voor haar betekenen. Vanaf dat moment kwamen Phoebe en ik op het juiste spoor en een gezondere en nog sterkere band en ik kreeg al in korte tijd een rustigere, stabielere en blijere hond. Anneke is 3 keer bij mij en Phoebe thuis geweest en het was het zoveel waard!
Phoebe en ik nemen dit in Phoebe haar nu jonge leven voor altijd mee naar een blij en content hondenleventje! 
Lieve groet Jody Settels en Phoebe Castricum"

Dames van de Duinhonden
"Weer hartelijk dank voor de tweede interessante les plus de daarop volgende documenten!
Ik vind jullie benadering naar de hond zo respectvol en verassend.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt door de website en ik ben niet teleurgesteld…
Ik was blij dat Tara niet meer blafte bij het begin van de tweede les,zoals wel het geval was de eerste keer!
Aan het einde van de les werd ze weer wel wat onrustiger, wschl. had ze er genoeg van.
Thuis gekomen viel ze lekker in slaap, het was genoeg voor haar.
Ik kijk nu al uit naar de derde les!
Groet Wijnanda en Tara Haarlem"

Aan de Duinhonden Experst in hondengedrag:
Na diverse trainingsscholen bezocht te hebben en z.g. cursus levels te hebben afgerond merkte ik
dat het gedrag van onze hond Mono steeds meer verslechterde. Angstig, veel blaffen tijdens de lessen.
Als advies tijdens de les kregen wij om stijf te blijven staan en vooral gedrag van Mono te negeren.
(wij hadden al het idee dat Mono gewoon onzeker of angstig was en dit uitte in blaffen en hard aan de riem te blijven trekken alsof hij wegwilde)
In huis en buiten was Mono zeer gestressed, bang en niet luisteren.
Buiten dit alles kon Mono niet alleen thuisblijven, blaffen, janken als ik weg was helemaal overstuur!
Na veel zoeken (er worden zoveel methode's aangeboden) met interesse over de Connectiemethode gelezen en de Duinhonden benaderd.
Na een goed telefoongesprek een afspraak voor gedragsbegeleiding bij ons thuis gemaakt. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb!  
Een gehaal andere benadering van hondenopvoeding.
En wat een geduld heeft Anneke. Mono werd helemaal niet door haar genegeerd om tot rust te komen. Geduld, met mij meedenken
en zoveel nieuwe inzichten verkregen. We zijn er nog niet maar dit gaf Anneke al aan,
het is echt niet mogelijk om na een paar weken al een perfecte hond te hebben
(en volgens Anneke bestaan deze ook niet net zoals je zelf ook niet perfect bent.) Maar zo'n goed gevoel aan overgehouden.
Mono heeft weer wat rust in zijn lijfje  en is minder omstuimig / onzeker en kijken met vertrouwen uit naar een positieve ontwikkeling.
En tot mijn blije verwachting kan Mononu soms even alleen in huis blijven, hoera!
Lieve groet, Liesbeth en Mono Spaarndam"

Na lang zoeken op internet viel mijn oog op de Duinhonden .
De methode welke zij uitdragen sprak mij enorm aan en gebeld om wat meer informatie te krijgen.
Onze hond komt uit Servie en is een Mundi.
Een ras wat nog nog niet zo veel voorkomt in Nederland.
Na een hondenschool bij ons in de regio bezocht te hebben omdat wij dachten dat onze hond een werkhondenras is en dus veel moest doen en leren merkten wij  op een bepaald moment toch gedragsproblemen aanliepen.
Dunja blafte erg veel en vertoonde onzeker gedrag.
Anneke is bij ons thuisgekomen voor ondersteuning hierin.
Al snel bleek dat Dunja gewoon nog veel te veel op zijn "bordje" had gekregen.. en wij maar denken dat hij van alles moest doen.
Erg veel aan Anneke haar adviezen gehad. Heel bijzonder is dat zij je leert dat je hond prima zelf kan en moet leren zonder dat je daarbij allerlei opgelegde handelingen voor hoeft uit te voeren (dit moesten wij op de hondenschool wel)
Bijzondere indrukwekkende inzichten gekregen.
En op de hondenschool keren wij over een paar jaar weer terug voor een passende hondensport als Dunja er helemaal klaar voor is.
Karin en Dunja uit Heemstede


Ik ben Tricia en heb een lekkere puber labrador van 8 maanden jong. Shiva at alles wat werkelijk los en vast zat ik werd er echt moe van. Dit gedrag is verergerd nadat ik  in mijn regio (den Haag) een hondenschool bezocht te heb. Zag er allemaal erg leuk uit en trainster staat goed bekend. Maar niets is minder waar. Hoop oefeningen (welke ik ook een beetje kinderachtig vond overkomen) en nog meer snoepbeloningen merkte ik dat zowel Ziva als ik hier helemaal niets van leerden. Wel dat Ziva steeds meer voerverwachting had en ook meer van straat ging pakken. Takjes, zakken, afval noem maar op. Gedragtherapeut in mijn regio geconsulteerd maar afleiding (wat haar advies was) had NUL resultaat. Na een tip van een facebookvriend ben ik aan het adres van de Duinhonden gekomen en na een goed telefonisch gesprek een afspraak met Anneke gemaakt. Zij is naar mij toe gekomen en na een intake gesprek, en observatie binnen en buiten huis heeft zij mij uitgelegd waarom en hoe dit vreet gedrag van Ziva is ontstaan. Wat een andere kijk op honden (en mensen) gedrag! Er ging een heel andere werleld voor mij open. Heb erg veel gehad aan de hulp van Anneke. Met het advies, en verkregen inzicht begrijp ik Ziva nu beter. Het heeft de tijd nodig om Shiva in balans te krijgen, maar we zijn nu al op de goede weg! Dank je wel Anneke en ook fijn dat ik je altijd mag contacten voor ondersteuning als ik het even niet meer begrijp. 
Vriendelijke groet Tricia en een dikke knuffel van Shiva uit Rijswijk


Vandaag onze derde priveles afgerond.
Wat ben ik blij dat ik hiervoor gekozen heb.
Wij hebben onze hond Misty in Februari geadopteerd een leuke Cocker Spaniel van twee jaar. Helaas was zij erg onzeker en een groepscursus vonden wij niets voor haar.
Maar wat hebben wij in deze drie bijeenkomsten veel geleerd! Zo blij met de inzichten welke ons verschaft werden en de tips en handvaten om Misty een fijn en vooral stabiel hondenleven te gunnen. En het geduld en rust wat de gedragscoach uitstraalde. Dank je wel Anneke en we hopen je snel weer eens te ontmoeten.
Groet Gerrit en Lisset Uitgeest

Hulp gevraagd bij de Duinhonden op advies van een kennis welke al zeer goede ervaringen bij deze hondenschool heeft opgdeaan.
Onze Tom blafte al zeven jaar een aantal uren in de nacht. Heb eerst een andere gedragstherapeut over de vloer gehad. Haar advies werkte wel even maar niet voor langere duur. Wij werden er behoorlijk wanhopig van maar toen kwam Anneke op bezoek.
Er ging echt een hele andere wereld voor mij open. Zij observeerde Tom, stelde uitgebreide vragen aan mij en ik schrok eigenlijk hoe kortzichtig wij over het gedrag van honde gedacht hebben. (Onder aan de roedel, straf, negeren, niet los laten lopen)
Anneke beloofde ook geen gouden bergen en zeker geen quick fix. Maar tot mijn grote verbazing was het probleem al binnen een paar dagen verholpen.
Zeer goede en geduldige begeleiding gehad en Tom slaapt weer als een roos in de nacht. Bench de deur uitgedaan, sloopgedrag is helemaal over.
Tom kan nu ook heerlijk loslopen (oke hier moet ik hem nog een beetje in gaan leren begrijpen)
Tom en ik moeten nog veel van elkaar leren in onze huideg wijze van samen leven maar ik heb er de volste vertrouwen in en geniet nog meer dan tevoren van onze Tom. Ga verder op de cursus Gedrag en ABC om Tom beter te leren begrijpen.
Gerard Heemskerk

Wij zijn terecht gekomen bij de Duinhonden op aanraden van een buurvrouw. Onze Bennie een flinke Herdershond van 4 jaar viel tijdends onze wandelingen enorm uit naar andere honden. Anneke is bij ons thuis langsgekomen en na een observatie en gesprek zijn wij met Bennie gaan wandelen. 
Anneke legde uit waarom Bennie wellicht uitvalt en hoe dit wellicht heeft kunnen ontstaan. En wij maar denken dan Bennie dominant was naar andere honden, niet dus... Prima uitleg gehad over gevoelens van Bennie tegenover andere honden aan de lijn en mijn gedrag en achteraf nutteloze correctie's naar Bennie toe. Anneke gebruikt bij haar methode ook geen truukjes of afleiding maar werkt puur op gevoelens. Heel bijzonder en voor ons en een eye opener. We weten waarom Bennie uitvalt en de adviezen van Anneke opgevolgd. Het heeft de tijd nodig maar we gaan nu al ontspannender de wandeling in en merken al veranderingen.
Lianne en Bennie Purmerend


Wij zijn gestart bij Anneke met de Jonge honden cursus. Met 6 puberhonden en hun baasjes hebben wij een heerlijke en leerzame tijd gehad. Regelmatig werden wij met een humoristische kwinkslag van Anneke met onze neusen op de hondenfeiten gedrukt. Zeer veel geleerd maar ook veel gelachen.
Neem de oefening met het verse Ei... Hilarisch maar ook weer inzicht gekregen in ons eigen gedrag tegenover onze honden.
Wij vinden het zo leerzaam, leuk en ontspannend dat wij met de hele groep doorgaan naar de vervolgcursus. Nu helemaal voor het eggie, de honden gaan los leren lopen buiten het trainingsterrein. We kijken er naar uit om weer te starten.
Yvonne, Piet, Marloes, Ton, Karin en Margot


Medio december is mijn schattige pup Jelko in huis gekomen en was op zoek naar een passende puppycurus.
Na veel zoeken op internet na een hondenschool wat mij echt aanspreekt contact gezocht met de Duinhonden.
Omdat ik al veel hondenervaring heb en een groepscursus eigenlijk niet zo zag zitten, heb ik besloten om een aantal privelessen af te nemen aan huis.
Wat was dit prettiig en zinvol. Anneke is gekomen en heeft In mijn eigen huiselijke omgeviing nuttige oefeningen en tips  gegegeven.
Ook heeft Anneke enkele aanpassingen in huis geadviseerd om rust en veiligeheid van Jelko te garanderen. Drie lessen was voor mij voldoende om mijn pup te leren begrijpen.  Ik kijk straks uit naar de pubercursus. Deze ga ik wel in een groepje volgen. Tot dan!
Groetjes Arnold van Lunteren uit Bloemendaal

 

"Betreft privé gedragsbegeleiding Rushond Gaya.
Via stichting My Martin is Gaya op ons pad gekomen. Een schat van een Rushond maar er momenten dat zij het Nederlandse leven nog TE moeilijk vindt
met bijtgedrag als gevolg. Nu hebben wij best wel ervaring met pittige honden maar nu hadden wij toch wel even hulp nodig.                                              Via My Martin is  Gedrags specialtist Anneke gekomen. Wat een andere kijk heeft Anneke op het gebied van hondengedrag. Bijzonder en zeer interresant om te horen wat zij verteld.  Wij hebben geleerd om sommige zaken op een eenvoudige wijze op te lossen maar ook geleerd dat je gedrag niet kunt "ombuigen" maar hier samen met Gaya een weg in moet zien te vinden. Goede en nu eens echt zinvolle adviezen. Heeft tijd en geduld nodig geen z.g. Quickfix oefeningen. We hebben nog een  weg te gaan, maar hebben wel geleerd om op een andere manier  te genieten van Gaya. Dank je Anneke en vooral ook voor je nazorg en interesse in ons.
Groet Ineke en Gaya Waddixveen

 *Na veel gezoek naar een leuke en leerzame puppycursus voor onze 2 teckels Frutsel en Floortje kwamen we bij de Duinhonden terecht. Op een vernieuwende manier wordt het contact tussen baasje en hond opgebouwd, verbeterd en versterkt. Voor ons bleek dit een hele goede manier om 2 eigenzinnige teckeltjes te leren begrijpen. We hadden zo'n plezier tijdens deze cursus dat we nu ook de jonge Hondentraining doen.
We leren elke keer meer en worden heel goed begeleid door  Anneke. En ook onze teckels doen enthousiast mee. Ook krijgen we veel tips over zaken zoals vlooien/teken bestrijding, Bench training, nou ja van alles waar je als (nieuwbakken) hondenbezitter een vraag over kan hebben.
Helemaal tevreden over deze hondenschool. Ik kan het iedereen aanraden!
Mark Heijnen Alkmaar

" Allereerst compliment van de dierenarts dat jij zo snel had gezien dat er wat mis is met Spyke
Na onderzoeken blijkt het een foutje in zijn motoriek te zijn vanuit zijn kleine hersenen.
Volgens de dokter moet hij pijn hebben en zich unheimisch voelen.
Dat bang voor andere honden zijn komt mede door zijn klachten, jij hebt dit fantiastisch aangevoeld Anneke!
Ik wil je ook hartelijk bedanken voor je bezorgdheid en je nazorg!
Mede door jouw zitten wij op het goede spoor en hopen wij er weer een blij hondje van te maken
Nogmaals BEDANKT
Groet Ria Bos  Heemskerk

" He he, eindelijk een hondenschool die het begrepen heeft.!
Geen dwangmatige oefeningen met behulp van veel hondensnoep maar uitleg waar het echt om draait bij de opvoeding van je hond
W van Bakel en poot van Jack Heiloo

 

" Dit vindt ik nu zo apart bij deze hondenschool. Een mooie afwisseling van een trainingsveld maar ook op pad de duinen in om een 
andere kijk op het gedrag van je hond te krijgen. Goede duidelijke opbouw van de lessen. Dank je wel Anneke
Groetjes Gerard van Egmond en pootje van Baco Heiloo