Skip to main content

Veelgestelde vragen

Kan ik een keer komen kijken?
Nee je kunt bij ons voorafgaande besluit een groepscursus te komen volgen niet eerst komen kijken. Wij zijn geen traditionele hondenschool en verzorgen de lessen in in alle rust en op maat. Wil je meer weten over deze methode raden wij je aan eerst op onze website de pagina "wat is de connectiemethode" of het boek van Geert de Bolster "je hond opvoeden middels de connectiemethode" te lezen. Je kunt ook eerst 1 privéles afnemen om te voelen of deze methode echt bij je past. Neem even contact op als je hier gebruik van wilt maken. 06-19724816 of stuur whats app  
Hoe lang gaat gedragsbegeleiding ongeveer duren?
Dit is een beetje afhangkelijk hoe ernstig het probleemgedrag is. Soms kunnen Jonge honden tot 10 maanden in een klein groepje van maximaal 3 deelnemers meedoen om inzicht en vaardigheden te genereren om met gedrag te leren omgaan. Boven de 12 maanden verzorgen wij nagenoeg altijd persoonlijke gedragsbegeleiding 2 a 3 sessie's met een interval van tussen de 3 a 9 weken (of soms langer) in overleg is in principe voldoende om het probleemgedrag te gaan leren begrijpen en hier op de juiste wijze mee om te leren gaan. Geen langdurig traingsprogramma is veel te vermoeiend, kostbaar, stressvol en is doorgaans weinig echt zinvol maar een leerproces aangaan voor zowel mens als zijn hond. Daarnaast houd de gedragscoach op gepaste wijze de vinger aan de pols middels digitaal contact.
Wat is het verschil tussen Holistische begeleiding en trainen?
Vanuit de Holistische zienswijze is met in tegenstelling tot een hondenschool niet bezit met trainen. Een veel gebruikte definitie van (Positieve) training is het regelmatig en systematisch toedienen van in omvang en intensiteit toenemenden belastingprikkels. De bedoeling ervan is het prestatievermogen te laten stijgen afhankelijk van tak van sport of prestatie. Honden trainen heeft niets met gedrag en opvoeding te maken hij leert dus in feite een (sport) kunstje. Pure behaviorisme wat betekend dat men zich alleen bezig met het waarneembare gedrag van de mens en dier en de uitkomst hiervan = z.g. Positieve trainingsmethode's
Hoe werken Holistisch hondencoaches?
Een Holistisch hondencoach observeert wat er speelt binnen zijn gezin maar ook wat er in het verleden gebeurt kan zijn. Niets is voorspelbaar controle leren los te laten. Wij geloven niet in symptoombestrijding dit is slecht een tijdelijke manier om gedragsproblemen snel onder "controle" te krijgen. Gedrag is complex en wordt vanaf verschillende uitgangshoeken onderzocht. Een Holistische zienswijze bied in tegenstelling tot de positieve trainingsmethode's de mogelijkheid aan om gedragsontwikkelingen van pups - puberhonden en gedragsproblemen van volwassen honden op een kwalitatief hoge wijze te onderrichten zonder training. Trainers of een modern woord "Kynologisch instructeurs" geven de mensen achter de hond veel te veel werk mee om controle over het proces te kunnen houden wat uiteindelijk niets of nauwelijks iets bijdraagt. buitendat de hond onder "controle" gehouden wordt wat de mens een goed gevoel geeft.
Hebben jullie een oefenterrein?
Ja wij hebben een ruim en veilig omheind oefenterrein geintergreerd op een sportlokatie in Heemskerk met alle facilteiten voor handen inclusief een invalide toilet. Wel wisselen wij de cursus soms af met het mooie Heemskerker duingebied voor de nodige Real Live Skills.  
Verzorgen jullie groepslessen?
Ja wij verzorgen ook groepslessen. Puppy, Jonge honden en Jong volwassen honden.
Kan ik instromen bij de lessen?
Nee je kunt bij ons niet instromen dit vinden wij te onrustig en past ook niet binnen onze les filosofie. Wel starten er met grote regelmaat nieuwe groepjes.
Mogen kinderen mee naar de groepsles?
Onze lessen zijn bestemd voor volwassenen omdat je hond leren opvoeden geen kinderspel is. Als volwassenen ben je eindverantwoordelijk voor de omgang tussen je hond en je kind. Je kent je eigen kind het beste en het is daarom aan de ouders om met de door ons verkregen tips en inzichten thuis aan de gang te gaan. Afhankelijk van de leeftijd en concentratieboog van het kind en na overleg met de coach is het soms mogelijk om je kind mee naar de les te nemen.