Skip to main content

Asielhonden

uit het buitenland

Buitenlandse hond geadopteerd

Gelukkig zijn er genoeg mensen die besluiten om een asielhond een fijn en stabiel huis te geven. Deze honden hebben vaak emotioneel veel meegemaakt.
Argressie in hun leefwereld - Verwaarlozing - Mishandeld - Rondgezworven - of in een Dodingsstation geplaatst in afwachting van hun verschrikkelijke lot.
Het is helemaal niet zo raar dat je hondenvriend nog niet klaar is voor zijn nieuwe leef en belevingswereld en met wat meer wantrouwen dan normaal in het leven staan.

Leren omgaan met je buitenlandse hondenvriend

Wij zijn er voor je om je  te helpen en ondersteunen om je hondenvriend beter te gaan leren begrijpen en met geduld en rust te intregreren in zijn nieuwe leefwereld.
Met de juiste inzichten en tools, verwachtingen bijstellen. Maar bovenal uit het oog van dierenwelzijn GEEN druk en pressie. (Flooding hier verstaan wij emotionle dierenmishandeling onder..)

Geen  "Quickfix" methode

Wij krijgen TE vaak hulpvragen nadat de hond in de eerste instantie in een groepje of met een onjuist opgeleide trainer met een z.g. snelle methode is geleerd hoe hem op te voeden, met als gevolg dat (soms na 1 of 2 jaar) gedragsproblemen verergeren of verleggen in een ander gedragsprobleem.
De hond heeft het zich allemaal gelaten over zich heen laten komen gedragsproblemen zijn emotionele problemen en het is wachten totdat het vat "Expandeert". Sneu voor de hond en zijn mens met alle goede bedoelingen...

Jack Hensen en Lola uit Griekenland

Wat gaan wij samen met jouw en je hond leren

  • Oefeningen welke bijdragen aan reguleren gedragsprobleem

  • Veiligheid en steun bieden

  • Inzicht krijgen mogelijke rastype

  • Lichaamstaal leren begrijpen

  • Begrenzen van je hond

  • Wat is Connectie® en hoe merk je dit?

Ruim 17 jaar ervaring in het begeleiden van asiel honden

Hoe helpen wij?

In drie persoonlijke lessen om de drie a vier weken - het is tenslotte GEEN quickfix -  gaan wij je helpen je hond beter te leren begrijpen en HOE met zijn gedrag om te leren gaan.

Bezuinig niet op de investering

in de begeleiding en opvoeding van je buitenlandse hondenvriend.
Je wilt hem toch niet na een jaar weer onnodig naar het asiel sturen?"

Verdriet of onmacht

 Omdat je toch niet helemaal verwacht had dat je nieuwe hondenvriend zich toch heel anders gedraagt dan dat je verwacht had of door de stichting voorgespiegelt is. Je doet je best maar onmacht of zelfs schaamte naar je omgeving toe maakt je soms verdrietig of machteloos. 
Emotie mag er zijn en hoort er ook een beetje bij, vertel het ons gerust wij begrijpen dit helemaal en zo kunnen wij jou ook op de beste manier helpen.

Anneke en Tracey van oorsprong uit Polen. 
Anneke heeft een aantal jaren voor Stichting Dutchy Adoptions gewerkt en heeft naast haar studie een aantal jaren ervaring opgedaan in buitenlandse asiels.
De opgedane kennis gaf haar een gedegen inzicht hoe de honden leven en gevonden of gedropt worden en wat voor inpact een verblijf in een asiel kan hebben.

Wij hebben al meer dan 900 mensen met hun buitenlandse hond  mogen helpen uit de regio's Haarlem - Amsterdam - Alkmaar - Lisse - Hilversum - Schagen - Zaanstad

Vluchtgedrag, Angst, Argressief, Jachtdrift, Overmatig blaffen, Niet naar buiten willen, Bijten naar bezoekers, Plassen in huis, Uitvallen naar andere honden, Blaffen naar mensen zijn vaak gesignaleerde gedragsproblemen bij buitenlande asielhonden.
Maar ondanks hun fysieke of emotionele rugzak beschikken deze honden over veel veerkracht en kunnen zij zich doorgaans prima aanpassen in hun nieuwe leefomgeving.