Puppycursus

 

Kwaliteits Hondenschool

Samen op weg naar een unieke relatie middels de Connectiemethode®

Informatie en / of aanmelden 06 - 21 40 89 68 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zaterdagmorgen           3    Februari       10.00 uur  (Vol)
Zaterdagmorgen           3    Februari       11.00 uur
Maandagmorgen        29    Januari         11.00 uur
Woensdagmorgen      14    Februari       10.30 uur
Zaterdagmorgen         17   Februari        10.00 uur
Groepsles 89.00 voor 7 bijeenkomsten.

Kun je door omstandigheden geen groepsles volgen is er ook de mogelijkheid tot puppy privécursus in de veilige thuisstituatie.
Vier lessen op afspraak.

Je pup is uit veiligheids overwegingen in de groepslessen welkom na zijn tweede inenting.
Kun je bovengenoemde dagdelen niet of heb je wisseldiensten o.i.d. geef dit dan aan er is altijd wel een oplossing te vinden.
Van november tot april verzorgen wij i.v.m. welzijn van je pup geen avondcursussen
Puppycursus is bedoelt om jou en je pup samen op weg te helpen naar een goede, stabiele basis. 
Als je pup in huis komt is hij meestal rond de  8 à 9 weken oud, in mensenleven omgerekend dus ongeveer 2 jaar.
Alles om je pup heen is gericht om te leren hoe de wereld in elkaar zit, waar de bedreigingen zijn en wat gewoon bij het (honden-) leven hoort.  
Kortom Jij wordt in deze cursus begeleid om begrip te leren krijgen voor zijn gedrag en te leren omgaan met de belevingswereld van je puppy.
De cursussen worden verzorgt op onze veliig omheinde trainingslokatie's maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar het duingebied.
Deze is in directe nabijheid van onze hondenschool gelegen.
Tijdens de lessen nemen zij ook te tijd om je eventuele vragen te beantwoorden.

Wat ga je leren op de cursus?

• Wandelen aan de riem 
• Begrijpen van en leren omgaan met de belevingswereld van je pup 
• Hoe te leren omgaan met " vreemde" objecten. (denk aan paarden, hardlopers) 
• Kind en hond - denk aan: bijtgedrag, opspringen enz.
• Bewegingsleer om motoriek van je pup te ontwikkelen
• Hoe om te gaan met andere honden en mensen 
•  Speur  en Zoek oefeningen
• Herkennen lichaamstaal / observeren / leren kijken
• Los bij je leren lopen in een veilige omgeving
• Leren spelen met andere pups
• Puppy EHBO

Wij werken middels de Connectiemethode©
Dit is geen methode maar een manier om inzicht te verkrijgen in de  (natuurlijke ) gedraginge van je pup en hier mee leren om te gaan.
Snoepbeloningen om oefeningen snel gedaan te krijgen (gedragsmanipulatie) worden daarom ook tot het minimum beperkt.


Ga je meedoen met de puppy cursus maar heb je door omstandigheden even een extra steuntje in de rug nodig dan bieden wij de mogelijkheid aan toe een eenmalige privé ondersteuning in de veilige thuissituatie

Een pup in huis is altijd spannend, voor het baasje en zeer zeker voor je puppy. Het zorgt voor vele nieuwe situaties waarvan je misschien niet weet hoe je hiermee om kunt gaan. Ook lopen we vaak te hard van stapel met de pup wat tot onbegrip stuit. Waarom loopt hij niet mee? Waarom eet hij alles? Waarom plast hij niet buiten? Veel gestelde vragen.
Een pup is in mensenleeftijd omgerekend een peuter. Net als mensenpeuters moeten zij nog veel slapen maar ook rustig de wereld ontdekken. De wereld van een peuter is nog klein, waarom moet die van een pup groot zijn? Niet ongewoon is dat puppy's tijdens de les in slaap vallen of juist hyperactief worden (van de slaap). 

Onze persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar eerst een keer privé langskomen om daarna,  als je pup 11 weken oud is naar de puppycursus  te gaan.

Ook als je specifieke vragen hebt is het beter een privéconsult in de thuissituatie af te spreken. Tijdens dit consult wordt je begeleid en geadviseerd door gediplomeerd proffesioneel gedragsbegeleider.
Denk hierbij aan vragen als:
• huisvesting van de pup
• hap- en bijtgedrag pup
• niet willen meelopen tijdens uitlaten
• veiligheid pup
• omgang met kinderen en andere gezinsleden
• de nacht/avonden
• autorijden met je pup
• zindelijkheid van je pup
• pup even alleen laten
• kind en pup
• kind of bewoner in huis met gedragsstoornis of handicap en omgang pup

Kosten €39,00 exlusief reiskosten 0.30 na 6 km buiten postcode 1944 EL

Opgeven of meer informatie  0621408968 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hebben al vele puppy's mogen verwelkomen uit:   Alkmaar, Bergen, Koediijk, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Akersloot, Assendelft, Zaamdam, Haarlem, Velsen-Noord, Santpoort, Bloemendaal, Amsterdam, Spaarnwoude, Velserbroek, IJmuiden, Lisse

Copyright
De Connectiemethode© is een uniek, revolutionaire en moderne wijze om meer begrip voor het gedrag van je hond te krijgen in onze nieuwentijdse levenswijze en hier mee leren om te gaan. Voorlopig is alleen hondenschool de Duinhonden gekwalificeerd om in de regio Kennemerland - Zaanstad en Amsterdam betreffende methode uit te dragen. Wij merken dat er hondenscholen insinueren deze methode ook uit te dragen maar hebben hier geen expertiese in (de klok horen luiden...). Dit vinden wij jammer en zeer misleidend voor hondeneigenaren omdat er hierbij een verkeerd beeld geschetst wordt van wat deze vrij unieke wijze van hondenbegeleiding daadwerkelijk inhoud. Een goede hondenschool welke de connectiemethode onderricht moet middels een Quality Label kunnen aantonen dat zij daadwerkelijk studie's hebben afgemaakt of hebben voltooid. Ook zijn Labelhouders verplicht ieder jaar bijgeschoold te worden om betreffende Quality label te kunnen behouden. Let hier dus even op.
Teksten, en foto's mogen daarom niet lette worden overgenomen door collega hondenschool houders.
Elk gebruik hiervan dient vooraf schriftelijk aangevraagd te worden bij auteursrechthebbende.